Fordi jeg i helga har hatt besøk av svigermor og at jeg i samarbeid med Trine hos Sweets2Share arrangerer kurs i marsipanroselaging ble det behov for å lage 2 kaker. Ettersom eplekake er en klassisk vinner som alle liker bestemte jeg meg for anledningen for å la min trofaste hjelper, Den Rosa Kitchenaiden, få hvilke mens min store sterke Kitchenaid fikk jobben med å lage en monsterporsjon med eplekake. Kitchenaiden er veldig fin og praktisk men til de store og/eller tunge jobbene er min Major Kenwood uunværlig.
Oppskriften nedenfor gir en oppskrift til en springform på ca 20 cm. Doble porsjonen hvis du vil ha en langpanne eller gjør som meg, triple porsjonen for en langpanne pluss en springform. Denne kaken egner seg like godt til begge deler og kan gjerne fryses hvis du ikke spiser opp alt med en gang Lager du en stor deilig langpannekake og deler den i 4 før du fryser den ned har du flere deilige kvadratiske eplekaker du kan tine opp i en fei og imponere dine gjester med hvis du får et overraskelsesbesøk:) Det ser mer innbydende ut å servere en kvart langpanne enn en halvspist rund kake...
3 egg
2 , 5 dl sukker
100 g smør
1 , 5 dl melk
4, 5 dl hvetemel
2 , 5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1/2 boks rømme
5 store epler eller 7 små (jeg liker MYE eple i mine eplekaker, du kan ta færre epler hvis du ønsker)
kanel og sukker
1 pk ferdig vaniljekrem (eller lag selv hvis du gidder, vaniljekrem er en av få ting jeg ikke lager fra bunnen av)
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smør i en kjele og tilsett melken. Varm opp til ca fingertemperatur. Tilsett halvparten av melkeblandingen i eggedosisen og bland forsiktig inn. Sikt i det tørre og bland dette forsiktig inn. Rør sammen rømmen til den blir litt løsere og bland inn sammen med resten av melken.
Skrell eplene og del i terningstore biter. Bland inn i røren og hell røren over i smurt form. Smør over vaniljekrem.
Legg over noen eplebåter for dekorasjon før du strør over godt med kanel og perlesukker.
Server lunken med en god klatt krem eller deilig vaniljeis. Mmmmmmm, snadder!
Knaillgo kake!!! <3
SvarSlett