mandag 10. september 2012

Nettbakerns sukkerbrød

Skal du bake en del kaker er det vanskelig å komme unna det klassiske sukkerbrødet. Det er spesielt den godt voksne generasjonen som vil ha et sukkerbrød fyllt med krem og syltetøy, populært kalt bløtkake. Denne oppskriften fra Nettbakeren gir et saftig og høyt sukkerbrød.


5 stk egg
200 gram sukker
1 ss vann
150 gram hvetemel
50 gram potetmel

Sett ovnen på 190 grader.
Visp romtempererte egg og sukker i en ren bolle til stiv eggedosis. Visp lenge, gjerne i 10 minutter på max hastighet. Skru ned hastigheten og tilsett vannet og visp videre på lav hastighet i ca 1 minutt.

Deretter blander du mel og potetmel og sikter inn i eggedosisen. Bland forsiktig melet inn med en slikkepott. Ta noen gode tak fra bunnen av bollen. Ikke rør men vend melet forsiktig inn, vi ønsker å beholde mest mulig av luften vi har pisket inn.
Stekes på brett nederst i ovnen. Skru ned temperaturen til 175 grader når du setter inn sukkerbrødet. Stekes ca 30 minutter.
Denne oppskriften holder til en form på 23 cm.

2 kommentarer:

  1. Heia:-DStemmer d at d ikke skal bakepulver i denne?Mvh Marianne Furuhaug:-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Marianne. Det stemmer. Det piskes så mye luft inn i eggedosisen at det ikke behøves noe bakepulver, eggene gjør jobben:)

      Slett