Tips

Etter å ha bakt så mange kaker som jeg har gjort har jeg lært meg veldig mange nyttige tips og triks. På denne siden vil jeg dele disse med deg slik at du slipper å gå i alle feller som jeg har gått i. Det har blitt mang ei mislykketkake som har blitt med meg på jobb mandag morgen;)
Denne siden vil jeg oppdatere etter hvert som nye tips og arbeidsbeskrivelser legges til. Det blir litt tomt her nå til og begynne med men listen oppdateres fortløpende så fort jeg rekker å legge ut nye innlegg. Jeg starter med å gi dere noen basistips som er nyttige.

Generelle baketips:
-Benytt alltid romtempererte egg og smør (hvis oppskriften ikke spesifikt sier noe annet). Dette vil gi deg en luftigere bakst.

-Kjøp deg et beater blade til kjøkkenmaskinen din først som sist. Et beaterblade er et blandeverktøy med en slikkepott ytterst slik at røre ikke fester seg ytterst i bakebollen din. Uunværlig når du skal blande smør og sukker hvitt. Jeg har et slikt beater blade til både min Kitchenaid og min Kenwood.

-Har du en nyere stekeovn så stek kaker på brett på nederste rille

-Ved steking av sjokoladekake får du høye og jevne kaker uten topp hvis du legger et vått håndkle rundt formen når du steker.

-La kaken stå minst et par timer for å sette seg etter at du har fylt den før du begynner å legge på den et trekk.

-Benytt store egg. Når en oppskrift spesifiserer antall egg tas det utganspunkt i store egg. Benytter du mindre egg må du øke antallet. Et egg skal veie ca 60 gram. 


Steg for steg:
-Lynet McQueen kake





2 kommentarer:

  1. Hvor får man kjøpt beaterblade til Kenwooden?

    Kari :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Kari. Beaterblade fulgte med da jeg kjøpte min Kenwood Major Titanium. Jeg har hørt om at man får kjøpt dette på Elkjøp, alternativt kan de iallefall bestille opp for deg:)

      Slett