tirsdag 23. oktober 2012

DEN beste ostekaka. Uten sidestykke...

Tine har lansert en ny kremost for baking og har i den forbindelse kommet med en konkurranse hvor de kårer norges beste ostekake. Det er jo en konkurranse som er midt i blinken for meg. Jeg slo sammen mine beste ostekakeoppskrifter og tilsatte litt ekstra ingredienser for en ekstra smakspiff og resultatet ble rett og slett fabelaktig. Dette er verdens beste ostekake. Mine kollegaer kan bekrefte dette:)
Gå gjerne inn på http://norgesbesteostekake.tine.no/oppskrifter/78 og trykk "STEM" på mitt bidrag :)
Bunn:
4 dl knuste Digestive havrekjeks
3 ts brunt sukker
120 g smør
1,5 ts kanel
100g pekannøtter

Ostemasse:
2 pakker Tine kremost for baking
4 store egg
0,5 dl kremfløte
revet skall av 1 sitron
1 vaniljestang
3 dl sukker

Rømmekrem:
1 pakke seterrømme
1 vaniljestang
1 dl melis

Bringebærgele:
400 gram bringebær
0,5 dl vann
100 g sukker
10 pakker gelatin
Start med å knuse havrekjeksene. Bland disse med sukker og kanel. Smelt smør og bland inn dette. Tilsett tilslutt grovhakkede pekannøtter og bland alt godt sammen. Kle en rund form med bakepapir og trykk ut massen godt i formen. Lag kantene litt høyere enn resten av bunnen. Dersom du ikke bruker en hel form men en springform må du kle formen med aluminiumsfolie istedenfor bakepapir. Kle den slik at helt tett. Dette fordi formen senere skal plasseres i et vannbad. Stek bunnen i 8 minutter på 180 grader midt i ovnen. Avkjøl på rist.
 
Bland sukker og sitronskall i et par minutter. Tilsett kremost og bland godt. Tilsett ett og ett egg mens du blander godt mellom hvert egg. Tilsett fløte og frøene fra vaniljestangen og rør sammen. Hell blandingen over den avkjølte bunnen og plasser i en større form. Hell kokende vann i den ytterste formen til det når ca halvveis opp på kakeformen. Stekes litt under midterste rille i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter. Kaken er ferdig når den er fast og fin i kantene men fortsatt litt gyngende i midten.
 
Mens kaken står i ovnen blander du sammen rømmen, frøene fra vaniljestangen og melisen. Når kaken er ferdig heller du over rømmeblandingen, slår av stekeovnen og plasserer kaken tilbake i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøles helt.
Press bringebær gjennom en sikt for å bli kvitt alle frø. Legg gelatin i kaldt vann i 10 minutter. Kok opp bringebær, vann og sukker. Press vannet ut av gelatinen og tilsett den så i bringebærblandingen. Rør godt. La blandingen stå til den såvidt begynner å stivne. Da heller du den over den avkjølte ostekaken.
La stå kjølig til den er helt stivnet.
 
Denne oppskriften egner seg også godt til porsjonskaker. En hyggelig ting hvis man har lyst til å overraske en snill kjæreste... ;)


 
 
 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar